Awal-awal bulan ni Raiza dah restock sebahagian stock Shaklee yang telah pun habis. Antaranya Women's Health Set dan Set homecare. Yang bestnya banyak dapat FREE Gift yang Shaklee bagi tau. Contohnya set Homecare ni dapat FREE Spray bottle & Non-woven bag. Bottle spray ni best tau. Tak de jual kat luar dan tahan lama. Spraynya tidak mudah rosak.

Manakala Women's Health Set pulak dapat FREE Gift paperbag. Dengan setiap pembelian set ni layak untuk beli Jute Bag yang super besar ni hanya dengan harga RM 12.80 sahaja tau. Dan.... dengan setiap pembelian RM 100, layak untuk membeli shaker Shaklee yang baru yang super gorgeous. Memang bestlah restock stock bulan ni...


Shaker baru yang sangat gorgeous... ;-)




Berminat produk suplemen? Perlukan konsultasi? Jangan segan hubungi saya.
Pengedar Shaklee Gombak, Wangsa Maju, Setapak.
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943


Tahu tak chicken pox disease? Orang tua-tua selalu kata, setiap orang pasti akan terkena penyakit ni sekali seumur hidup. Samada lambat atau cepat sahaja. Ada yang masih kanak-kanak telah pun kena penyakit ni dan ada juga yang dah besar panjang baru kena. Jadi memang tak boleh lari. Hehe. Untung kalau kena ketika kanak-kanak sebab parut cepat hilang . 😉

Macam mana nak menghadapinya?
Raiza nak cerita sikit berdasarkan pengalaman kakak Raiza sendiri apabila anak buah yang terkena penyakit ni minggu lepas,  Arif Syahmi berusia 5 tahun.

Balik dari Taska Khamis lepas, Arif Syahmi mengadu dengan papa katanya badan dia kena gigit nyamuk. Ada banyak. Dia tanya papa kenapa banyak sangat tumbuh di badan dia. So papa bagitau my sis. Bila my sis check rupanya tanda chicken pox. Badan Arif tidaklah terlalu panas. Cuma gatal katanya.

Bila tahu simptom chicken pox terus my sis bawak ke klinik then bagitau my mom and mintak advise nak buat macam mana. Maklumlah badan akan Jadi miang kan. Di tambah pula chicken pox tu mula berair. Biasalah petua orang-orang tua, my mom suruh my sis cari daun mambu dan Mandi kan Arif dengan daun ni then untuk kurangkan gatal, sapu bedak sejuk.

My sis try cari daun mambu tapi tak jumpa on the Friday tu. So dia try Google. Ramai yang suggest Shaklee Basic H dan cream Herbal blend. Dua-dua produk ni memang ada kat rumah dia. Memang Raiza suruh dia simpan Kat rumah untuk kegunaan emergency. Awalnya Raiza memang tak de suggest apa-apa pon produk shaklee. Raiza biar je dia nak try cara traditional tapi my sis decide nak cuba cara Shaklee. So dia mandi kan Arif Syahmi dengan Basic H. Slumber je dia jadikan Basic H tu macam sabun Mandi. Then lepas mandi terus sapu cream Herbal Blend di samping pantang makan kicap untuk mengelakkan kesan parut menjadi gelap. Ubat doktor still makan macam biasa cuma cream yang doc bagi je tak guna sebab dah guna Herbal Blend. 2-3 hari chicken pox tu dah mula kering. Arif pon aktif je macam biasa. Tak de la terbaring ke apa. Cuma bila rasa gatal dia mintak mummy sapu kan Herbal Blend. Herbal blend ni ada rasa berangin bila di sapu kan.

Hari Selasa next week tu dah baik. Happy giler my sis sebab tak payah cuti lama-lama. Hari Rabu Arif dah fully recovered from chicken pox and dah pergi school pon. So now tengah tunggu kakak dia pula kena. Yang peliknya si kakak tak berjangkit pula. Huhu.

Apa pengalaman ibu-ibu lain mengenai chicken pox ni? Jom share mana tahu memberi manfaat pada yang lain. 😉





Berminat produk suplemen? Perlukan konsultasi? Jangan segan hubungi saya.
Pengedar Shaklee Gombak, Wangsa Maju, Setapak.
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943


Obses kulit cerah?
------------------

Ini combo terbaik!

Kenapa?

Sel kat muka tu lifetime dia 21hari je pastu mati dan kne generate baru

Apakah bahan asas untuk bina sel?
Jawapan dia Protein

Bagaimana Shaklee membantu?
ESP membekalkan Protein yang tulen organik (non GMO tau!) 14g setiap serving!

So amik ESP je kan mudah

Nak kasi cerah?
Vitamin C lah jawapnye paling efektif untuk cerahkan kulit!

So jom amalkan ESP dan Vitamin C untuk kulit cerah 😊





Berminat produk suplemen? Perlukan konsultasi? Jangan segan hubungi saya.
Pengedar Shaklee Gombak, Wangsa Maju, Setapak.
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943


Berita baik untuk penggemar protein ESP dari Shaklee. Beli sekarang dengan harga jimat. Harga yang dipaparkan adalah harga retail. Jika anda ahli Shaklee, semestinya harga lebih murah. Jadi, daftarlah sekarang untuk menikmati diskaun berganda.

Tak cukup dengan diskaun 5%? Inginkan lebih penjimatan? Apakata beli set promosi ini. 
Beli 7 tong ESP dengan harga 6 tong sahaja. Jimat? Sudah pasti!
Nanti dulu! Dengan pembelian set ini, anda layak untuk keahlian PERCUMA. 
Maksudnya? Anda tidak perlu membayar RM 954. Harga lebih jimat sebagai ahli.
Dan lagi? Penghantaran secara percuma dari Shaklee HQ. 

Sebagai ahli yang berdaftar dengan Shaklee melalui pembelian set ini, anda juga layak menikmati bonus tunai yang di bayar pada bulan berikutnya.

Jadi, WAJARKAH anda melepaskan peluang ini? 
Jangan lepaskan PELUANG yang hanya datang setahun sekali sahaja.  Fikir-fikirkan ok! 

Bulan ini juga ada promosi suplemen untuk kanak-kanak. Bukan mak-mak je yang nak sihat dan gorgeous tau. Anak-anak pon mahu juga. Vitalea for children adalah multivitamin untuk kanak-kanak yang membekalkan semua keperluan nutrisi dalam satu tablet. 

So, jom grab sekarang. 




Berminat produk suplemen? Perlukan konsultasi? Jangan segan hubungi saya.
Pengedar Shaklee Gombak, Wangsa Maju, Setapak.
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943




Kempen 1R1K (1 Rumah 1 Kotak) Nutriferon

Cara semula jadi mantapkan perisai tubuh. Nutriferon bertindak sebagai immune booster bagi menggalakkan sistem antibodi badan berkerja sendiri untuk melawan penyakit.

Atau dengan bahasa mudahnya, nutriferon ni bertindak sebagai askar yang bagitahu polis untuk tangkap pencuri. Camtulah lebih kurang perumpamaan secara mudahnya. Kalau tak de pencuri, askar ni tadi sentiasa berjaga-jaga.

Syok jugak kalau dalam badan kita ada askar tolong jaga kan.... wink emoticon




Berminat produk suplemen? Perlukan konsultasi? Jangan segan hubungi saya.
Pengedar Shaklee Gombak, Wangsa Maju, Setapak.
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943



Alkisah Nutriferon Shaklee.

Saya bermula dengan shaklee melalui Nutriferon inilah 3 tahun yang lepas. Mencari penawar batuk


Vitamin C Shaklee sentiasa menjadi pilihan ramai. Sebab apa? Sebab yang paling utama ialah M.U,R.A.H. Sebotol ada 180 biji dan boleh bertahan selama 6 bulan. Bayangkan sehari hanya memperuntukkan 50sen sahaja untuk mendapatkan manfaat Vitamin C. satu tablet manfaatnya seperti makan 7 biji limau. Sebiji limau boleh dapat tak dengan harga 50sen? Tak dapat kan.... Kat pasar pon tak dapat harga 50 sen sebiji limau tau. Apatah lagi 7 biji limau. 

Sebab kedua ialah sifatnya yang Sustain Release. Apakah maksudnya? Maksudnya ialah vitamin C ni boleh bertahan dalam badan selama 5 jam kerana ia di lepaskan setiap jam. So, selama tempoh 5 jam, badan kita akan dapat menikmati manfaat Vitamin C. 

Tetapi Vitamin C shaklee hanya 500mg berbanding jenama lain ada yang 1000mg. 
Ramai yang beranggapan, lebih tinggi kandungan vitamin C adalah lebih baik. Silap yer. Sebenarnya, berapa lama Vitamin C boleh berada dalam badan itulah yang terbaik. Kenapa? sebab pada satu-satu masa, badan kita hanya memerlukan kurang 100mg. Jadi ke mana lebihnya vitamin C yang tidak diserap oleh badan? Vitamin C yang lebihnya akan larut dan di buang melalui proses perkumuhan. Jadi, sangatlah rugi kalau Vitamin C yang kita makan di buang begitu sahaja kan. 

Pilihlah dengan bijak. Pilihan uols akan menentukan kesan vitamin C terhadap tubuh badan uols. Rasai dan nikmatilah kebaikan vitamin C kerana Vitamin C ialah vitamin asas yang diperlukan oleh badan.



Berminat produk suplemen? Perlukan konsultasi? Jangan segan hubungi saya.
Pengedar Shaklee Gombak, Wangsa Maju, Setapak.
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943


Selalu orang salah anggap antara supplement dan ubat. Ramai yang menganggap supplement boleh bertindak seperti ubat especially ubat tahan sakit. Salah ye!

Supplement ialah makanan tambahan yang memenuhi ruang-ruang kosong nutrisi yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Tetapi kenapa ada yang kata suplement boleh menyembuhkan? Secara dasarnya, supplement tidak menyembuhkan tetapi membantu mencukupkan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh badan kita untuk menghalang, menyerang dan melindungi tubuh kita dari serangan penyakit. Supplement membantu meningkatkan antibodi badan supaya ia dapat berkerja untuk mengekalkan kesihatan. Apabila antibodi menjadi kuat, antibodi inilah yang akan melawan penyakit.

Jadi, penting ke makan supplement?
Saya tidak ada jawapan untuk anda. Andalah yang harus menjawabnya sendiri. Tanya pada hati, adakah cukup nutrisi yang kita ambil setiap hari melalui corak pemakanan kita. Cukupkah gizi makanan kita untuk merangsang antibodi badan? Atau adakah makanan yang kita makan itu lebih menyumbang kepada penyakit. Jawab dengan jujur dan anda akan temui jawapannya adakah anda memerlukan supplement.



Berminat produk suplemen? Perlukan konsultasi? Jangan segan hubungi saya.
Pengedar Shaklee Gombak, Wangsa Maju, Setapak.
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943



Alhamdulillah. Setelah sekian lama rumah ni bersawang, daku kembali membersihkannya. hehehe... Ok, ini adalah promosi untuk bulan December 2015 untuk di kongsi bersama anda! Yer anda-anda di luar sana.... 

Anda peminat Collagen?
Bulan ini ada hadiah untuk anda. Beli 2 kotak dapat less 5% atau beli 6 kotak dapat percuma 1 kotak. Bagaimana ingin lebih jimat? Pakat-pakat dengan rakan atau saudara mara anda yang mempunyai minat yang sama dengan anda untuk membeli set 6 free 1 ni. Bukan sahaja kos penghantaran dapat di jimatkan, malah harga sekotak juga menjadi lebih murah. So, apalagi? Cepat pakat dengan kawan-



Berminat produk suplemen? Perlukan konsultasi? Jangan segan hubungi saya.
Pengedar Shaklee Gombak, Wangsa Maju, Setapak.
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943



Hai.. Hari ni nak story mory pasal MLM. Allergic sungguhlah dengan perkataan MLM ni kan?


Score a bikini body now! wahh.. tajuk.. hehhehe...
Haaaa... gitu kan tajuk... ;-) 

ESP ni macam fenomena tau. Menjadi pilihan ramai.