Saya dan Shaklee : Nutriferon

By 11:49 PM


Assalammualaikum w.b.t

Kisah pertama kali dan sebab mengapa saya mencuba Shaklee. Kadangkala penyakit itu sebenarnya membawa sinar dalam kehidupan. Asalnya, saya membeli Nutriferon untuk di berikan kepada mak saya yang menghadapi masalah batuk ayang berlarutan. Kebiasaanyanya family saya kalau salah seorang sudah terkena jangkitan batuk pasti yang lain juga akan mendapat jangkitan juga. Jadi untuk melengkapkan cycle keseluruhan isirumah recover dari batuk memang mengambil masa yang lama. Kadangkala sehingga berbulan batuk masih tak baik-baik.

Berbalik kepada masalah batuk tadi, saya mengambil langkah untuk mengekang penyakit ni. So, saya beli sekotak Nutriferon. Saya suruh mak saya makan 1 sachet setiap hari. Kebetulan juga badan saya sudah menunjukkan tanda-tanda awal demam. Saya juga mengambil 1 sachet setiap hari. ALhamdulillah, setelah habis sekotak, batuk pun hilang. Sekotak Nutriferon ada 30 sachet yang di kongsi bersama. Makanya saya ambil 15 sachet dan mak 15 sachet.

Healing crisis? Yes, saya alaminya sebab kekurangan water intake. Saya akui yang saya amat susah water intake tetapi water intake adalah sangat penting apabila ambil suplemen. Permulaan saya ambil Nutriferon, badan terasa panas, kepala mula pening tapi saya masih boleh berkerja. Suhu badan mula naik. Kebiasannya, apabila simptom-simptom demam kelihatan, dengan suhu badan yang tinggi pasti saya akan MC dan tidur. Tapi kali ini tak pula. Saya mampu berkerja macam biasa. Cuma kadangkala terasa pening sedikit. Setelah healing crisis berakhir, badan mula rasa ringan. Dan saya stop ambil Nutriferon.

Nak di jadikan cerita, adik bongsu saya pula menghidapi batuk. Dah seminggu masih tak baik-baik. Saya beli lagi sekotak Nutriferon dan berikan dia makan 1 sachet setiap hari. Alhamdulillah, dengan izin Allah, batukmya beransur pulih setelah 4 hari berturut ambil Nutriferon. Selepas 4 hari saya jarakkan pengambilan Nutriferon kepada 3 hari sekali. So now apabila sihat sepenuhnya saya just bagi 1 sachet seminggu. Alhamdulillah, nampaknya penyakit-penyakit yang datang tidak lama nak di bandingkan sebelum ini.  

You Might Also Like

0 comments