Kekal langsing di Aidilfitri

By 9:29 PM , , , , , ,


Assalammualaikum w.b.t

Bagaimana dengan sambutan Aidilfitri kali ini? Meriah dengan makanankan? Maklumlah kita di Malaysia ni memang murah dengan makanan. Pergi menziarah ke mana-mana pun pasti akan di hidangkan makanan. Sebagai tetamu, takkanlah tak nak menjamah sesuap dua kan. Apa pulak kata tuan rumah. Kalau setiap rumah kita jamah sesuap dua kalau ber'buah-buah' rumah berapa suap pulak kan. hehehe. Beginilah istilahnya.

Jangan bimbang. Shaklee ada caranya. Slim dengan Shaklee ni mudah hanya dengan konsep 3B. Apa itu 3B?
Bakar | Buang | Bina 


1. Bakar
Produk yang di syorkan : Omega Guard / Lecithin 

Kebiasaannya, kita tidak tahu kuantiti lemak yang masuk di dalam badan kita melalui pemakanan harian. Dan biasanya, yang berlemak itulah yang membuka selera kita. Maka berlakulah pengambilan lemak secara berlebihan.

Untuk proses membakar lemak2 yang tidak diperlukan itu, dicadangkan mengambil OmegaGuard atau Lecithin atau kedua-duanya sekali. Lecithin membantu mengelmulsikan lemak dan Omega Guard membantu mengawal selera makan dengan mengimbangi paras gula dalam badan. Kedua-duanya bertindak dalam memecahkan dan membakar lemak dan kolesterol yang berlebihan dalam badan


2. Buang / Detox
Produk yang di syorkan : Alfalfa / Herb Lax

Lemak-lemak yang telah di bakar tadi harus di buang. Di sinilah yang di katakan proses detox berlaku. Kalau dah bakar tapi tidak di buang tak adalah maknanya diet kita kan. 

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien secara maksima.Cadangan yang sesuai untuk proses detox adalah Alfalfa Complex  atau Herb Lax. 

Herb Lax sangat sesuai untuk mereka yang ada masalah sembelit.
Tapi tidak sesuai untuk diambil oleh ibu2 yang menyusu anak kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.


3. Bina
Produk yang di syorkan : ESP / Cinch Shake 


Kemudian, setelah buang, otot-otot harus di bina semula untuk kesihatan yang berpanjangan. Kebanyakan orang terlupa step ini. Di mana mereka lebih fokus untuk membakar dan membuang tanpa membinanya semula.

Kenapa perlu mengambil protein?
Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak.
Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan).



Ingin lagi jimat? Mari segera contact saya...
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943
_______________________________________________________
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.

You Might Also Like

0 comments