ESP - Energy Soy Protein

By 2:34 AM

Assalammualaikum w.b.t



Hari ni saya nak explain pasal ESP. Ada yang tanya saya, ESP ni untuk wanita je ke? or untuk preggy mom sahaja ke? Jawapannya, oh tidak! ESP untuk lelaki dan wanita. Bujang mahupun telah berumahtangga. hehehe...Orang tua dan kanak-kanak pon boleh ambil ESP ni. Kena mention nih, nanti orang ingat ESP hanya untuk wanita mengandung sahaja. Jangan salah faham ok.

ESP ni sangat bagus untuk kulit kita. Kualiti protein yang tinggi di dalam ESP membantu kulit untuk kekal sihat. Perlu kita tahu bahawa protin adalah bahan utama dalam pembentukan organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Nampak tak keperluan protein dalam badan?

Perbezaan Shaklee

Dalam pasaran terlalu banyak produk yang berasakan protein. Tapi tahukah kita bagaimana protein kacang soya itu terhasil? ESP Shaklee menggunakan kacang soya yang mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia di proses pada kadar suhu yang rendah.

ESP Shaklee satu-satunya produk dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

ESP = 9 Asid Amino + 4 sumber mineral + 5 sumber vitamin

Yang bestnya ESP boleh memudarkan parut jerawat. Best kan? So sesiapa yang ada parut jerawat janganlah gusar. Ada penyelesaiannya ok.. ;-)

ESP ni sangatlah glamour di kalangan ibu-ibu yang menyusukan bayi mereka kerana ia adalah milk booster yang hebat. Preggy mom memang sangat-sangat di sarankan ambil ESP supaya bayi di dalam kandungan juga dapat manfaatnya.

Kenapa ESP best?

1 hidangan = 2x daging = 4x telur = 12x susu

1) Rendah lemak
2) Tiada kolesterol
3) Tiada asid uric
4) Mudah di serap

Kenapa ESP HOT PRODUCT?

1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri 
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda 
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih 
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat 
5) ESP juga membantu menghasIlkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam 
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum 
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. 
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati. 
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit



Saya sendiri mengamalkan pengambilan ESP sebagai meal replacer. Selain daripada mengenyangkan, ianya dapat membantu untuk mengurangkan berat badan. ;-)

Macam mana nak minum ESP ni?
Korang boleh campurkan 1 sudu ESP dengan orange sunquick atau ribena atau milo.... tapi honestly saya lebih suka rasa pure ESP tanpa tambahan perasa-perasa lain.... yummy...

Ingat! 
Korang jangan sekali-kali bancuh ESP dengan air panas, kopi atau apa jua minuman berkafein dan minuman berkarbonat. Nanti sia-sia jer tak dapat khasiat protein soya yang best dari Shaklee ni...









Ingin lagi jimat? Mari segera contact saya...
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943

_______________________________________________________
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.

You Might Also Like

0 comments