GST oh GST... Jom TUKAR!

By 6:01 PM ,



Propa sangat kan tajuk... Last weekend saya ke Tesco Nilai selepas melawat adik di USIM. Punyalah ramai orang. Mashaallah. Pagi tu, Mak Raiza ke NSK pon sama juga kata Mak. Orang semua bershopping. Penangan nak GST atau memang dah gaji. Entahlah.... 

Raiza tengok harga barang tidaklah murah mana. Ada yang dah naik pun harganya. Kawan-kawan yang buat kek semua dah merungut harga bahan mentah untuk buat kek naik mendadak. Sempat berborak dengan pemilik Pusat Jahitan tempat Raiza mengajar mengenai kenaikan harga barang ni. Dia kata harga sebilah gunting jahit naik RM 3. Nampak macam sikit, tapi banyak juga sebenarnya. 

Berdasarkan penilaian Raiza, harga barang dah start naik sebelum implement GST lagi. Nilai duit semakin rendah. Nampaknya, belanja rumah untuk Mak terpaksa di tambah bulan ni. Mana tidaknya, kalau dulu cukup RM 700 untuk sebulan... Selepas GST? hmmm..... Apa pilihan yang kita ada? Laluilah dengan tenang. Belanjawan bulanan terpaksa revise semula. Rata-rata dari kalangan kita terpaksa melaluinya. Maklumlah, gaji sama setiap bulan kan. Tiada peningkatan pun. Kalau fikir sudut negatifnya memang perit.

Jom lihat dari sudut positif pula. Letihlah nak tengok negatif je kan. Sakitnya tuh di sini...  Bila kita tertekan, kita akan cuba untuk keluar dari comfort zone kita... betul tak? Jadi, dah tiba masanya untuk kita keluar dari zone selesa ini yang sebenarnya tidak selesa mana pun. Sudah tiba masanya pendapatan di gandakan. Jika tidak, kita mungkin termasuk di dalam statistik rakyat miskin bandar. 

Pilihan Raiza ialah Shaklee! Saya betul-betul mahu tukarkan GST kepada Get Shaklee Today. Di samping untuk menjaga kesihatan, Shaklee menawarkan peluang menjana pendapatan. Malah Shaklee bukan sahaja menawarkan CASH bonus...... CAR  bonus juga di bayar di dalam bentuk CASH ... dan dapat FREE TRIP Umrah / Jalan-jalan oversea lagi tau.... di taja sepenuhnya... Best kan? 

Pendaftaran sebagai ahli hanya RM 79.50 atau PERCUMA dengan setiap pembelian RM 6++. Mulakan langkah yang pertama ini, kerana tanpa langkah pertama tidak mungkin akan ada langkah berikutnya. Beri peluang kepada diri anda untuk KAYA!


Sudah tiba masanya untuk kita HELP OTHER TO HELP OTHERS!!




Berminat produk suplemen? Perlukan konsultasi? Jangan segan hubungi saya.
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943

You Might Also Like

0 comments