Workout session with Sr. Aishah

By 2:40 PM ,


Last saturday Raiza join workout session dengan Sr. Aishah di IIUM Gombak. First time join session macam ni. Seronok dapat geng baru yang sama-sama nak workout. Memula cam malulah jugak, tetapi lelama dah tak kisah sebab kita mempunyai misi yang sama.

Seronoknya sesi macam ni, dapat encourage satu sama lain selain daripada dapat belajar teknik yang betul untuk workout.

Sesi kali ni, Sr. Aishah ajar workout untuk build muscle. Sebab muscle adalah kilang pembakaran lemak. Jika banyak muscle terbina maka lebih banyak lemak dapat dibakar. Sr. Aishah tak ajar buat senaman kardio sebab senaman ni boleh buat sendiri di rumah. Tapi senaman kardio pun perlukan teknik yang betul untuk membakar lemak. Jika tidak, tidak ada pembakaran yang berlaku.

Bagaimana senaman kardio dapat membakar lemak?
Pembakaran lemak hanya mula terbakar ketika heart beat berdenyut 3kali ganda dari biasa. Maksudnya, jika normal denyutan heart beat kita seminit ialah 30, maka pembakaran lemak hanya berlaku ketika heart beat mencecah 90 denyutan seminit.

Tips dari Sr. Aishah:
Jika berjoging, berjoging dalam keadaan perlahan kemudian laju dan perlahan semula. Ketika berjoging laju inilah kadar denyutan nadi akan meningkat, pembakaran lemak mula terjadi.

Wow! Selama ni tak tahu pon. Main belasah je berlari. Now, kena menambah ilmu lagi nampaknya. This Saturday will be our second session workout. Mood tak sabar. ;-)


Berminat produk suplemen? Perlukan konsultasi? Jangan segan hubungi saya.
Pengedar Shaklee Gombak, Wangsa Maju, Setapak.
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943

You Might Also Like

0 comments